Algemeen | (Re)Cover® Bv

Wie is (re)cover

(Re)Cover is fabrikant van lamellen afdekkingen en levert deze wereldwijd. (Re)Cover Verhandelt lamel profielen , siliconen kit, en de eindkappen aan gespecialiseerde afdekking assemblage bedrijven wereldwijd.

Waarom zou ik bij (re)cover kopen?

(Re)Cover gelooft in de meerwaarde van specialisten t.o.v. generalisten en waarom meer betalen? Korte lijnen, snelle communicatie en goede focus waardoor we snel kunnen leveren. De afdekking is vaak de laatste fase van een project alsook ook bij vervangingen willen klanten snel geleverd krijgen,

Kan ik bij jullie ook een rolsysteem kopen?

Nee, wij focussen ons op lamellen. Wij kunnen u wel doorverwijzen naar specialisten in rolsystemen en aandrijvingen voor zwembadafdekkingen. Of Kijk op www.blueprofessionalpoolware.com

Hoe vraag ik een offerte aan?

via de link op deze website, per mail, sms, telefoon. Ons motto: past het op een bierviltje dan kunnen wij het maken. We hebben ook orderformulieren vraag deze aan via sales@recoverpools.com.

Zijn er ook occasions?

Nee, Afdekkingen zijn maatwerk, wel hebben wij soms aanbiedingen van restpartijen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om hiervan op de hoogte gehouden te worden.

Vervangen

Moet ik altijd een heel deck vervangen?

Nee, je kunt ook enkele lamellen vervangen omdat deze kapot zijn. Wij hebben diverse einddoppen in ons assortiment waardoor we bijna alle combinaties kunnen maken.

moet je altijd vervangen in dezelfde soort lamel?

Nee hoor, de meeste lamellen kunnen zonder problemen aan elkaar geklikt worden. Je kunt dus ook in stappen van PVC naar Polycarbonaat gaan, of van het ene merk naar het andere. Bel of mail ons gerust voor advies in uw situatie.

kunnen de lamellen van (re)cover bv ook ingezet worden als vervanging van andere merken?

Jazeker, wij vervangen ook lamellen van oa Starline, Roldeck Starline, AquaDeck, Hydrodeck, Overdrive, Aqua top T&A.

Materiaal

Wat is pvc?

PVC staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof welke al jaren in zwembadafdekkingen wordt gebruikt. Zeker de gekleurde lamellen, Opake kleuren, (wit, grijs, blauw, zand etc.)zijn in het verleden veelvuldig toegepast. Door wetswijzigingen is de samenstelling van PVC voor solar lamellen veranderd. De kwaliteit is hierdoor achteruit gegaan. Daarom raden wij PVC solar voor Zuid Europa af. (Re)Cover kiest voor kwaliteit en dus voor solar lamellen in Polycarbonaat maar we kunnen desgewenst wel solar pvc leveren.

Wat is polycarbonaat (pc)?

Dit is een kunststof welke een stuk slagvaster en een hogere verbrandingsgraad heeft dan PVC en daardoor beter tegen de hitte kan en ook beter hagelbestendig is. Polycarbonaat is beter UV bestendig en heeft een langere levensduur dan PVC.

Wat is tri-extrusie?

Lamellen worden geëxtrudeerd uit kunststofkorrels. Wanneer er slechts één kleur verwerkt wordt spreekt men over mono-extrusie, solar lamellen worden vervaardigd door middel van co-extrusie (een zwarte en transparante laag) Bij tri-extrusie wordt er tijdens dit proces een derde laag bovenop de lamel aangebracht welke zorgt voor een extra UV- en krasbestendigheid. vanaf 2016 zijn al onze PC solar lamellen in tri-extrusie.

Wat wordt bedoeld met slagvastheid?

Kunststof wordt door de tijd en UV belasting brosser. Een hagelbui of de eikeltjes van een boom naast het bad kunnen op den duur gaten veroorzaken. Polycarbonaat is slagvaster en is hier beter bestand tegen. (Dit is geen garantie want weersinvloeden zijn onvoorspelbaar). Dus verzekeren blijft noodzakelijk.

Wat zijn anti-alg lamellen?

Algengroei ontstaat door de combinatie zonlicht en stilstaand water. De Anti-Algen lamel heeft een haakverbinding waardoor er geen licht in de haak valt en zo wordt algengroei tegen gegaan. Het beste is het zwembad met regelmaat gebruiken. De (Re)Cover afdichting is zo ontworpen dat het water niet opgesloten wordt en zo algen groei minimaliseert.

Wat zijn anti-condens lamellen?

Condens in een lamel is niet te voorkomen. Geen enkele kunststof is damp-dicht. Condens ontstaat door de temperatuurverschillen tussen het zwembadwater, de lucht en de lucht(vochtigheid) in de lamel. Een Anti- condens lamel is uitgevoerd in met een zilver-transparante bovenzijde waardoor de onvermijdelijke condens niet zichtbaar meer is.

Onderhoud | Gebruik | Veiligheid

Wat doe ik met de lamellen afdekking in de winter?

Het beste kun je de lamellen opgerold onder water laten op de rol. En het bad door middel van een winternet vrij houden van bladeren en vuil.

wat te doen bij hagel?

Je kunt het beste je bad open leggen (dus de lamellen opgerold op de rol).Zo bescherm je je lamellen tegen eventuele schade door hagelinslag.

Kunnen lamellen te warm worden?

Jazeker! Wij adviseren om lamellen niet in de volle zon te installeren of aan de rand van het bad te leggen. De lamellen kunnen dan de warmte niet kwijt en kunnen vervormen. Vooral bij pvc solar lamellen geeft dit na enkele minuten al blijvende vervorming. Polycarbonaat lamellen hebben een hogere verbrandingsgraad dan PVC lamellen en vervormen niet in de zon.

Wat wordt bedoeld met slagvastheid?

Kunststof wordt door de tijd en UV belasting brosser. Een hagelbui of de eikeltjes van een boom naast het bad kunnen op den duur gaten veroorzaken. Polycarbonaat is slagvaster en is hier beter bestand tegen. (Dit is geen garantie want weersinvloeden zijn onvoorspelbaar). Dus verzekeren blijft noodzakelijk.

Hoe moet ik een lamellendeck schoonmaken?

Het beste alleen met (onthard) water en een zachte borstel. Schoonmaakmiddelen zijn vaak chemische producten en bevatten bestanddelen die de kunststof aan kunnen tasten.

Kan ik een lamellen afdekking gebruiken als veiligheidsafdekking?

De lamellen beschikken over drie luchtdichte kamers waardoor de lamellen op het water drijven. Wanneer een klein kind of dier op de afdekking valt zal deze blijven drijven. Niet alleen de lamellen bepalen de veiligheid ook het type bad en de uitvoering van het rolsysteem.

Garantie | Levensduur

Hoe lang gaat een afdekking mee?

gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar. Maar dit is afhankelijk van het gekozen lamellenprofiel (pvc of polycarbonaat) in combinatie met het gebruik en de situatie ter plaatse.

Wat is de garantietermijn op mijn lamellen?

Op pvc wit en grijs of Polycarbonaat lamellen 3 jaar garantie. Geen garantie wordt gegeven door gebreken die het gevolg zijn van: normale slijtage of veroudering | onoordeelkundig gebruik | niet of onjuist uitgevoerd onderhoud | storm of hagelschade | verkleuring door weersinvloeden, gebladerte en takjes | gebreken van andere (bv extreem hoog chloorgehalte)

Wat is de besparing?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Grootte van het bad, isolatie van het zwembad, de ligging van het bad (beschut of in de wind) en de gewenste watertemperatuur. Ook het aantal maanden dat het bad gebruikt wordt en de geografische ligging zijn van belang. Met een isolerende afdekking bespaart u minimaal 50% op de energiekosten, maar door toepassing van solarlamellen kan de besparing oplopen tot ruim 80%!

Verwarmen | Isoleren

Wat is de isolerende werking van een afdekking?

De warmte in het bad behouden. Wanneer het bad verwarmd wordt zonder afdekking, verdampt het water wanneer de luchttemperatuur lager is dan de watertemperatuur. Met de verdamping van het water, verdampen ook de chemicaliën in het bad. Met een afdekking bespaar je dus niet alleen op de energiekosten, maar ook chemicaliën en water. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de K-waarde: De hoeveelheid warmte die per uur, per 1 m² en per graad temperatuurverschil, tussen twee ruimtes uitgewisseld wordt. De waarde geeft dus de mate van isolatie aan: een hoge K-waarde betekent een minder goede isolatiefactor.De K-waarde van PVC lamellen is 2,65 W/m²K. De K-waarde van het Polycarbonaat lamellen is 2,74 W/m²K.

Hoe verwarmen solarlamellen mijn zwembadwater?

Solarlamellen verwarmen het water doordat de zon door de transparante bovenzijde, de zwarte onderzijde, verwarmd. Deze geeft de warmte door aan het water in het bad. Door de circulatie van de pomp wordt het hele bad verwarmd. Dit kan wel 5°C verschillen.

Levertijd | Installatie | Oude Deck Retour

Wat is de levertijd?

Over het algemeen hebben wij op onze standaard lamellen en afmetingen een levertijd van < 3 weken.

Nemen jullie het oude deck retour?

Wij kunnen zo gewenst uw oude deck retour nemen en zorgen dat het correct wordt gerecycled.