Een nieuwe dimensie in lamellenprofielen voor zwembaden: de (Re)C TRI LamellenTRI staat voor UV-Bestendig, Anti-alg en Slagvast. Deze TRI dimensies komen tot uiting in een unieke samenstelling Polycarbonaat, slimme einddop en de perfecte geometrie. In dit blog behandelen we de grootste bedreiging voor de levensduur van lamellen: UV-Straling. 

DE ZON ZORGT ERVOOR DAT HET ZWEMBADWATER, DOOR MIDDEL VAN SOLARLAMELLEN, AANGENAAM EN GRATIS VERWARMD WORDT. MAAR DEZELFDE ZON ZORGT ER OOK VOOR DAT DE KUNSTSTOF VAN DE LAMELLEN AFGEBROKEN WORDT; EN DUS SNEL VEROUDERD!

 Met deze gegevens is (Re)Cover op zoek gegaan naar het meest duurzame materiaal om een lamellenafdekking uit te vervaardigen.

Polycarbonaat komt hiervoor het best in aanmerking: Het is sterk, slagvast en zeer transparant. Maar ook Polycarbonaat veroudert zichtbaar onder invloed van UV-straling (vergelen en barsten).

Hoe beschermen we de lamellen tegen deze schadelijke UV-straling?

  • Door UV-stabilisatoren toe te voegen wordt voorkomen dat het polycarbonaat haar mechanische eigenschappen, zoals slagvastheid, verliest.
  • Een UV-blokkerende “cap layer” is een dunne laag kunststof van 0.1 mm (combinatie van polycarbonaat, polyacrylaat en UV-blockers) die bovenop de lamel geëxtrudeerd wordt. Deze buitenste laag beschermt het binnenste gedeelte tegen de voor kunststof schadelijke straling.

Om een sprekende vergelijking te maken: “De huid van een mens is het polycarbonaat, redelijk goed bestand tegen zonlicht, maar veroudert zichtbaar zonder bescherming (verkleuren en rimpelen)”.

  • Door een zonnebrandcrème op de huid te smeren voorkomt deze dat de huid verbrand en kwetsbaar wordt.
  • Een sunblocker zorgt er echter voor dat alle UV-stralen geblokkeerd worden en zo de huid niet kunnen aantasten”.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *